Event & evenemang

eventkalender 2021

Perfeckt Pop

Datum: 3 juli, 2021

Tid: 18.30-20.30

Plats: Fiore Mangia e Vino

1741755E-1C75-49D7-8971-C8A1BB8C23E0

Hera tolkar modern pop/soul från svenska artister såsom Benjamin Ingrosso, Laleh, Miss Li, Sabina Ddumba, och Molly Sandén. 

Så mycket bättre

Datum: 24 juli, 2021

Tid: 18.30-20.30

Plats: Fiore Mangia e Vino

1741755E-1C75-49D7-8971-C8A1BB8C23E0

Hera spelar låtar och tolkningar ur den senaste säsongen av Så mycket bättre

Annordna ett evenemang

Går ni i bröllopstankar? Vill ni skräddarsy eran bröllopsfest men inte behöva oroa er om saker som dukning, porslin, lokal eller mat? Oavsett om ni vill ha ett liveband, DJ eller bara medhavd musik kan vi hjälpa er och se till att ni får den fest ni vill ha.

Kontakta oss redan idag så hjälper vi er att skräddarsy just eran bröllopsfest efter dom förutsättningarna ni har. Vi förstår att inget bröllop är det andra likt men alla är precis lika viktiga och kräver stort engagemang och fingertoppskänsla.

Om ni planerar en bröllopsmiddag för minst 50 personer och bokar den hos oss så bjuder vi på bröllopssviten på bröllopsnatten.

Pris inkluderar lokal, personal, vita linnedukar och servetter. Lokalen är även utrustad med mikrofon/mygga och kan kompletteras med pc-kanon och duk.

PRIS: 2-rätters bröllopsmeny från S
EK 610

info@piteastadshotell.com
0911-23 40 00.

Minnesstunden är ett tillfälle att i lugn och ro samlas efter begravningsceremonin. Det är en stund för samtal och tröst – och för minnen av den bortgångne. 

Vi dukar upp med vita linnedukar, linneservetter och kandelabrar i lokal anpassad efter antalet gäster (minimun 10 pers). 

Vi erbjuder skräddarsydda menyer för er, och nedan finner ni ett urval av vad vi erbjuder:

 • Dagens lunch ink. sallad, bröd, smör inkl. måltidsdryck.
  Gräddtårta och kaffe
  PRIS 265 kr/person
 • Matig smörgås med val av: rostbiff/dijon, salami/brie eller avokado/fetaostcreme inkl. måltidsdryck
  Gräddtårta och kaffe
  PRIS 225 kr/person
 • Smörgåstårta inkl. måltidsdryck
  Gräddtårta och kaffe
  PRIS 225 kr/person
 • Oxfilé med rostad potatis, rödvinssås och primörer inkl. måltidsdryck
  Gräddtårta och kaffe
  PRIS 395 kr/person

Kontakta oss gärna om ni har andra förslag, funderingar eller vill boka.
info@piteastadshotell.com
0911-23 40 00.

Är det hög tid att hitta på någonting med företaget? Årsavslutning, julfest, kick off eller bara en möjlighet att ses?  

Kontakta oss redan idag så hjälper vi er att skräddarsy ert event med övernattning, middagar, gruppaktiviteter och utvecklingsmöjligheter. 


info@piteastadshotell.com
0911-23 40 00.

Aktiviteter

Vässa smaklökarna, spänn blicken, spetsa öronen.  Kanske är det just ditt lag som får segervittring?

Fem-sinnes-kampen är en stimulerande tävling/teambuildingaktivitet med natur- och kulturtema där deltagarna löser uppgifter baserade på de fem sinnena.

Övningarna kräver fingertoppskänsla och fokus snarare än fysisk styrka, vilket gör att alla kan vara med!

Aktiviteten avslutas med en rolig rättning och prisutdelning som gärna kan kombineras med fikapaus eller middag.

Ölskola där vi tillsammans går igenom allt man kan tänka sig vilja veta om just öl, från framställning till provningsteknik.

Ni provar sex olika sorters öl med smaktillbehör, exempelvis chokladtryffel, lagrad hårdost, salamicrostini m.m.

Pris lämnas vid förfrågan (Annordnas på förfrågan, från 8 personer)

Tillsammans med kollegor,  god vänner eller kanske rent av nya vänner provar ni 4 sorters vin efter valt tema med anpassde tillbehör. Ni får en genomgång i provningsteknik och fördjupad infomration om valt tema. 

Tema efter överenskommelse, exempelvis;

 • Sydafrika
 • Australien
 • Mousserande
 • Toscana
 • Spanien

Det finns inga begränsningar på teman, så länge det finns viner tillgängliga.

Pris lämnas vid förfrågan. (Annordnas på förfrågan, från 8 personer)

Nyfiken på historia, och framförallt Piteås historia? Kanske speciellt dom lite mer obskyra sakerna som inte dyker upp i turistbroschyerna. Då är denna vandring perfekt! 

Med er egen guide får ni besöka alla dom där lite speciella och spännande ställena som finns i vår stad under en vandring där fokus är allt det som inte nämns: fejder och krigets fasor, spöken, skandaler och ond bråd död.  

Kliv in i Piteås mörka historia och få en upplevelse som inte är som någon annan. 

Solanderleden är en innovativ vandringsled i Norrbottens kustland. 22 mil lång – från Kallax, Luleå, i norr till Jävre, Piteå, i söder – fylld av natur- och kulturupplevelser, aktiviteter och besöksmål.

Vandringsleden är döpt efter den Norrbottensfödde upptäcktsresanden Daniel Solander – botanist, världsomseglare och lärjunge till Carl von Linné. Förhoppningen är att leden ska locka gäster och bosatta i kommunen ut på upptäcktsfärd i vårt fantastiska natur- och kulturlandskap.

Kom och vandra Solanderleden: äventyret väntar!

Förslag på guidad vandring runt Piteå;

 • Spökvandring längs älven
  Vem är de som gråter vid vattnet? Vi ger oss ut i sommarnatten och vandrar längs Piteälven till den hemsökta platsen Barnholmen. När vi lyssnat efter platsens spöke tänder vi lägerelden och ni får höra fler hemska berättelser om skogen och älvens andar.
  Vandring till platsen Barnholmen vid Piteälven, från valfri riktning.

 • Älvens hemligheter

  Laxar, strömstarar och den märkliga nettingen… Följ med på en vandring längs Piteälven och hör om allt det spännande som pågår under ytan. Att dyka efter flodpärlmusslor är inte inkluderat i vandringen, men med lite tur hittar vi spår efter bäver!
  Vandring längs Piteälven från Böle till Pålberget.

 • Tre skogar

  Tillsammans utforskar vi tre skogar. Skogen som var, skogen som är – och fantasins vilda urskog. Du får höra om alla de magiska varelser som lurade bakom trädstammarna för bara några generationer sedan: det förföriska skogsrået, de skygga vittrorna – och trollen, som var helt annorlunda än i barnboksillustrationerna.
  Vandring i valfritt skogsparti vid Solanderleden, förslagsvis granskogen längs Lillån.

 • I isjättarnas fotspår

  Följ med på guidens kanske längsta tidsresa, längs Arkeologstigen i kustbyn Jävre. Här besöker vi fornlämningar och klapperstensfält och ser på plats hur landskapet formats av vår sista istid.  Under vandringen får du se en labyrint, lära dig varför man inte kan lite på arkeologer och veta vad en “Liggande Höna” är för djur. 
  Vandring på sträckan Solanderleden delar med Arkeologstigen i Jävre.

 • Om Solander på Solanderleden
  Botanist, världsomseglare, lärjunge och kanske även rival till den store Carl von Linné? Det finns mycket att berätta om mannen som gett Solanderleden sitt namn. Här erbjuds två vandringar där du kan få stifta bekantskap med Solander: Ni kan vandra valfritt stycke av Solanderleden och få höra berättelsen längs vägen, eller välja att även kombinera er vandring med ett besök i Öjeby Kyrkstad där Daniel föddes. Välkomna att lära känna en upptäckare från en tid då världen var både större och mindre än den är i dag!

Att välja rätt vin till menyn för kvällen är en inte helt lätt uppgift. Här får ni därför möjlighet att lära er hur man kombinerar mat och vin för bästa resultat.

Hemligheten ligger nämligen i hur olika ingredienser i maten harmoniserar med olika druvor. Vinerna provas därför tillsammans med olika sorters mat och genom detta får ni då tydligt känna hur vinet förändras av de olika smakerna.

 • Vin och smak
  Här bjuds ni på vin tillsammans med mindre smakbitar för att få uppleva hur de olika smakerna ändras i munnen

 • Svenska ostar och världens viner

  Få en inblick i hur våra älskade svenska hårdostar kan kombineras bäst med vin och andra tillbehör.

 • Tapas och vin
  Tapas, älskade små rätter som varieras efter säsongens råvaror kombinerade med fyra olika viner. Det kan bara bli bra!

 • Alkoholfria alternativ till mat och desserter
  Alkoholfri dryck till mat är inte alltid så lätt som det verkar, det finns en hel värld att lära sig av smakkombination. Alkoholfria öl, vin, mousserande samt druvmust i kombination med allt från bratwurst till limetryffel. 

Pris lämnas vid förfrågan (Annordnas på förfrågan, från 8 personer)

Det här är en kväll med dubbel njutning, för vem skulle tacka nej till att få prova högklassig choklad till noga utvalda drycker?

Vi går igenom lite om chokladens historia, dess tillverkning samt kombinationen mellan chokladen och vald dryck. Ni får självklart provsmaka ett flertal chokladsorter.

Exempel på provningar:

 • Vin och pralin
  Lär er om vin i allmänhet och choklad i synnerhet. Prova olika chokladsorter, tryfflar och chokladmousse i kombination med viner.

 • Cognac och choklad
  Prova olika sorters cognac i kombination med choklad, praliner och chokladmousse och lär er mer om samspelet mellan choklad och cognac.

 • Rom och choklad

  Ni provar fyra olika sorters mörk rom i kombination med choklad, praliner och chokladmousse.

 • Chokladprovning
  Lär er grunderna i chokladprovningsteknik. Chokladens historia, dess hälsoeffekter m.m. Prova en variation av choklad; praliner,  och chokladmousse tillsammans med valfri alkoholfri dryck. Fokus ligger på ekologisk och biodynamisk choklad, gärna ”from bean to bar” (choklad som har tillverkats där bönorna har vuxit).

Pris lämnas vid förfrågan (Annordnas på förfrågan, från 8 personer)

Lakrits är en produkt som på senare tid blivit allt mer populär och fått en bredare front. Idag finns den nästan överallt men det kan vara en knepig smak att kombinera. 

 • Lakritsprovning
  Lär er om lakritsens historia, framställning och hälsoeffekter. Prova olika sorters lakrits från kvalitetstillverkarna Amarelli, Gispert, Haupt och 1886, detta kompletteras med två olika lakritstryfflar, laktritspannacotta och lakritskolapaj.

 • Lakrits och destillat
  Lär er om lakritsens historia, framställning och hälsoeffekter. Prova olika sorters lakrits och till detta matchar vi drycker; lakritsöl, rött vin på druvan Nebbiolo från Lombardiet eller Piemonte, Sherry (Pedro Ximenez), portvin och Single Malt Whisky.

Pris lämnas vid förfrågan (Annordnas på förfrågan, från 8 personer)

sv Swedish
X
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.